Index Vakbarát Hírportál

Hiába szűnt meg az árstop, még mindig nem tértek magukhoz a kisbenzinkutak

2023. szeptember 6., szerda 06:46

Már lassan egy éve megszűnt az üzemanyagra kivetett árplafon, de a kisbenzinkutak forgalma még mindig nem tért vissza a 2021-es szintre.

A kiskutak még mindig nem heverték ki az árstopos időszakot – derült ki az ATV riportjából. 

Igen elindultunk, de nem tértünk vissza az árstop előtti szintre, nem tudni, hogy fogunk-e valaha, de elindultunk és tudunk működni

–  mondta Tilkovics András, az Andromeda Kft. ügyvezetője a híradónak. 

Egy őcsényi kútnak az árstopos időszak előtthöz képest harminc százalékkal csökkent a forgalma, mert a mezőgazdasági gépekkel már nem járnak oda tankolni. Az árstopos időszak alatt kialakították a saját üzemanyagkútjaikat, és ott is nagyjából hasonló összegért lehet tankolni. Összességében Debrecenben is csökkent a forgalom, van ahol azonban osztrák benzint forgalmaznak, így sok autós inkább ott tankol a multik helyett.

Nekünk ez egy kicsit szerencsés, hogy mi osztrák anyagot forgalmazunk, itt a lakosság és az ügyfelek tudják, hogy jó minőségű az üzemanyag és nagyon sokan visszatértek egyből hozzánk

– magyarázta Czentye Balázs, a kút tulajdonosa. Nógrádban egy nagy és kisebb kútnál már a bezáráson gondolkodnak. A kiskutak tulajdonosai egyetértenek abban, hogy hathatós állami támogatásra lenne szükség ahhoz, hogy végleg talpra állhassanak.

Rovatok