Index Vakbarát Hírportál

Nehéz szezont zárt idén a Balaton

2023. szeptember 6., szerda 12:28

Hiába a nagyobb külföldi kereslet, a balatoni turizmus megsínylette ezt az évet. A magyarok körében továbbra is elsődleges célpont a Balaton, de idén kevesebben látogattak el a magyar tengerre, és kevesebb éjszakát is töltöttek ott el.

A Balaton még mindig a legnépszerűbb célpont a magyarok körében, januártól július végéig mégis 347 ezerrel kevesebb éjszakát töltöttek el ott a hazai vendégek – hangzott el az RTL Fókusz című műsorában. 

A KSH adatai szerint idén júliusban a turisztikai szálláshelyeken összesen 2,2 millió ember fordult meg, ők 6,4 millió éjszakát maradtak. Ez azt jelenti, hogy a turisták száma bár 4,1 százalékkal nőtt, a vendégéjszakák száma 1 százalékkal csökkent.

A belföldi vendégek számában 3,6 százalékos volt a visszaesés idén júliusban az azonos év időszakához képest, míg a belföldivendég-éjszakák számában 8,4 százalékos.

A Fókusz által megkérdezett vendéglátósok panaszkodtak az idei szezonra,

MERT A VENDÉGEK KEVESEBBET KÖLTÖTTEK, MINT A KORÁBBI ÉVEKBEN.

Többen is arra panaszkodtak, hogy nehezen indult be az idei turisztikai szezon júniusban. A szakértők úgy vélték: az orosz–ukrán konfliktus nagyban rányomta a bélyegét az idei turisztikai szezonra.

Rovatok