Index Vakbarát Hírportál

Agrárminisztérium: Egyre népszerűbb az agrárképzés

2023. szeptember 8., péntek 15:31

Örömteli, hogy egyre népszerűbb az agrárképzés, a diákok bizalma folyamatosan növekszik, jól mutatják ezt a tendenciát a felvételi, beiratkozási adatok és a fiatalok jól látják, hogy az agrárium biztos megélhetést, karrierlehetőséget kínál – jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

A 36. Bábolnai Gazdanapok keretében megrendezett Szakiskolai Napon az államtitkár kiemelte, hogy az agrárium számtalan lehetőséget, újítást, innovációt és sikert hordoz magában, az élelmiszeripar folyamatos átalakuláson és fejlődésen megy keresztül.

Kiemelt jelentőségű feladat, hogy a jövő élelmiszeripari szakemberei színvonalas, a modern kor elvárásainak megfelelő képzést kapjanak, a XXI. század kihívásai közt helytálló tudással gyarapodhassanak

– tette hozzá a szaktárca közleménye szerint.

Nobilis Márton kitért arra, hogy Magyarország sikerének biztosítéka a vidék megerősödése, ami csak akkor lehetséges, ha egyre többen választják az agrárium által is kínált képzéseket.

Hozzátette, hogy a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart célzó fejlesztéseknek köszönhetően az agrárium az elmúlt évtizedben ellenállóbb és a piaci változásokhoz jobban alkalmazkodó ágazattá vált, de erre az ellenállóképességre a jövőben is nagy szükség lesz – írták a közleményben.

A tájékoztatás szerint az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az élelmiszeripar ma is a megélhetés alapja, az agrárszakképzés diákjai pedig a jövőben hozzájárulnak ahhoz, hogy magas minőségű alapanyagból magas minőségű, egészséges élelmiszer kerüljön a piacokra, az élelmiszerüzletekbe, és végül az emberek tányérjába.

Közös érdek a hosszú távú biztonságos élelmiszer előállítás, amely jól képzett szakemberek és tudományos vívmányok, fejlesztések nélkül nem megvalósítható – vélekedett.

Rovatok