Index Vakbarát Hírportál

Nem érdemes várni péntekig, tovább drágul az üzemanyag

2023. szeptember 13., szerda 09:49

Pénteken ismét jelentősen emelkednek az üzemanyagárak. A benzinért bruttó 7 forinttal, míg a gázolajért bruttó 11 forinttal kell többet fizetni.

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő árakban is megjelenik majd. A benzin ára bruttó 7 forinttal emelkedik, a gázolaj pedig 11 forinttal kerül majd többe – írja a holtankoljak.hu.

Így az alábbi átlagárakkal kalkulálhatunk szeptember 15-től: 

A forintárfolyam a döntő

Az Indexnek korábban nyilatkozott Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára, aki elmondta, hogy a drágulás hátterében a forintárfolyam és a kőolaj világpiaci ára húzódhat meg.

Őszintén remélem, ennek nem lesz folytatása, és ebben a tartományban maradnak az árak. A következő néhány napban, hétben az üzemanyagárak forintérzékenyek lesznek. Ha visszaerősödik a devizánk, akkor stagnálhatnak az árak – esetleg csökkenhetnek –, de amennyiben folytatódik a gyengülése, óhatatlanul áremelkedés várható

– tette hozzá lapunk megkeresésére. Mint megírtuk, januártól a kormány által bejelentett jövedékiadó-emelés több mint 40 forintos további emelkedést, vagyis stabil 700 forintos literenkénti árat hozhat. A kormány szerint a jövedéki adót az európai uniós szabályok miatt kell emelni. 

Rovatok