Index Vakbarát Hírportál

Magyar cégcsoporté lett a Használtautó.hu és a Jófogás.hu

2023. szeptember 14., csütörtök 21:17

Megvásárolta a Használtautó.hu és a Jófogás.hu oldalt működtető Adevinta Classified Media Hungary Kft.-t a magyar tulajdonú Ingatlan.com Zrt. – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel. A vételárat nem közölték.

A tranzakció lezárását követően két irányítási központtal működő cégcsoport jön létre, az egyikhez a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu, a másikhoz a Jófogás.hu és az eMAG-cégcsoportból nyáron kivált Vatera.hu tartozik – ismertették a közleményben. 

Mint írták, a felvásárlást a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram államilag támogatott, kedvező kamatozású hitele segítette.  

A tulajdonosok jelezték, hogy a tulajdonosváltás átalakulást jelezhet a belföldi e-kereskedelemben, ugyanis eddig alig akadt magyar tulajdonú online piactér a legnépszerűbbek között.

A legjelentősebb apróhirdetési portálok ritkán cserélnek gazdát, legtöbbször nemzetközi cégek vették meg a tulajdonjogot magyar alapítóktól, de ma már világszerte az látszik, hogy a helyi irányítású oldalak sikeresebbek. A tulajdonosok bíznak abban, hogy az alapos piacismeret lehetőséget teremt a megújulásra és a fejlődésre

– tették hozzá.

Az Adevinta Hungary 130 munkavállalót foglalkoztat, a nyilvános cégadatok szerint 2021-ben több mint 4,33 milliárd forint, 2022-ben több mint 4,56 milliárd forint forgalommal zárt.

A bevételből megközelítőleg 300 millió forint külföldi értékesítésből származott mindkét évben. A cég nem ért el nyereséget az elmúlt 2 évben – tavalyelőtt csaknem 39 millió forintos, tavaly 329 millió forint veszteséggel zárt.

Rovatok