Index Vakbarát Hírportál

Éhínségről beszélt Nagy István, szerinte az ukrán mezőgazdasági cégek csak uralkodni akarnak

2023. szeptember 16., szombat 09:50

Nagy István agrárminiszter a Világgazdaságnak adott interjújában kifejtette, hogy az uniós importtilalom és a nemzeti hatáskörben meghozott importstop-hosszabbítás segített elkerülni a magyar terménypiac teljes összeomlását.

Nagy István a Világgazdaságnak adott interjúban kitért az ukrán gabonadömpinggel kapcsolatos kihívásokra, a gabonaárak alakulására és az agrárium jövőjére vonatkozó tervekre is.

A miniszter többek között arról beszélt, hogy: 

Az Indexnek még januárban adott exkluzív interjút az agrárminiszter. Nagy Istvánt többek között az éghajlatváltozásról, az öntözésfejlesztésről és az uniós támogatásokról is kérdeztük akkor.

Lapunknak kifejtette, hogy „a magas inflációt és áremelkedést a káros brüsszeli szankciók okozzák.” Korábban ugyanis kedvező áron tudtunk alapanyagot termelni, mert nagy mennyiségben rendelkezésre állt, másrészt Európa legolcsóbb energiáját használtuk ehhez.

„Az orosz–ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciók világszinten energiaválságot eredményeztek, továbbá mivel nem szerezhetők be bárhonnan a szankciók miatt inputanyagok, ezért az áruk magasan van” – magyarázta interjúnkban.

Rovatok