Index Vakbarát Hírportál

Sok milliárd forintos támogatás nyerhető el az új innovációs pályázaton

2023. szeptember 21., csütörtök 10:37

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat – mondta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hankó Balázs az MTI szerint elmondta, a kormány célja, hogy Magyarország 2030-ra az innovációt tekintve a világ legjobb 25, Európában pedig a legjobb 10 ország közé kerüljön. Ennek érdekében fogadták el a Neumann János Programot.

A program keretein belül írták ki a Fókuszterületi innovációs projektek támogatása elnevezésű pályázatot, amely főként kis- és középvállalkozások (kkv), valamint egyetemek, kutatóintézetek számára elérhető.

Hankó Balázs a szerdától péntekig tartó Magyar Kutatási Hálózat (HUN-REN) első nemzetközi workshopján arról beszélt szerdán, hogy a Neumann János Program kiemelt célja, hogy összekapcsolja a magyar gazdaság szereplőit a magyar kutatókkal és a magyar egyetemekkel, a megvalósuló kutatásoknak legyen társadalmi és gazdasági hatása, és ezek a hatások mérhetők is legyenek.

Rovatok