Index Vakbarát Hírportál

Nem sokat változott a forint árfolyama az esti záráshoz képest

2023. szeptember 26., kedd 09:04

A főbb devizákkal szemben a hétfő esti jegyzéséhez képest alig változott kedd reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben a forint árfolyama.

Az eurót kedden reggel 390,25 forinton jegyezték az előző esti 390,65 forint után. A dollár jegyzése 368,51 forinton áll 368,56 forint után, a svájci franké pedig 403,84 forintra csökkent 404,39 forintról.

Kedd reggeli jegyzésén a forint 2,3 százalékkal áll gyengébben a szeptemberi kezdésnél az euróval, 4,8 százalékkal gyengébben a dollárral és 1,4 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Az év eleji kezdésnél az euróval szemben 2,3 százalékkal áll erősebben a forint és 1,3 százalékkal erősebben a dollárnál. A svájci frank jegyzése nagyjából az év eleji szinten áll.

Szerda este jött az amerikai jegybank kamatdöntése, ennek hatására pedig csütörtök hajnalban gyengülni kezdett a forint. Varga Mihály pénzügyminiszter tovább lökött rajta, mikor a banki különadó kiterjesztését lebegtette meg a Közgazdász-vándorgyűlésen, illetve a költségvetési hiánycél felülvizsgálatáról is beszélt.

Pár óra leforgása alatt 385-ről a 389-es szint közelébe gyengült a forint az euróval szemben.

Az elmúlt héten a legfontosabb nemzetközi esemény az amerikai jegybank szerda esti kamatdöntő ülése volt, ahol nem történt kamatemelés, ugyanakkor a várható kamatpályát a korábban vártnál magasabban vázolta fel a Fed.

Rovatok