Index Vakbarát Hírportál

Fontos bejelentést tett az Audi Hungaria, miután leállt a gyár

2023. szeptember 29., péntek 19:34

Folytatódott a termelés az Audi Hungariánál – erősítette meg az Indexnek a győri vállalat. A rendszer átmeneti összeomlása miatti gyártáskiesés nem jelentős, azt a következő napon pótolni tudják.

A Volkswagen Konszern IT-infrastrukturájának problémája az Audi Hungaria járműgyártását és az elektromos motorok gyártását is érintette. Szerda éjjel ugyanakkor sikerült megoldani a fellépő problémákat, így

a világszintű gyártási hálózat és az Audi Hungaria termelése is újraindult csütörtök reggel. A termelés a tervek szerint zajlik tovább

– közölte az Index érdeklődésére a német autóipari konszern hazai leányvállalata. Azt ugyanakkor elismerték, egyes rendszerekre átmenetileg még kihathat az eset. Továbbra sincs arra utaló jel, hogy a zavart külső hatások eredményezték.

Gyorsan orvosolták a problémát

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) részéről Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár aktív kapcsolatot tart fenn a céggel, rendszeresen egyeztet az Audi vezetőségével. Ennek az együttműködésnek megfelelően a szerdai leállással kapcsolatban is azonnal tájékozódott a tárca nevében, és azóta is nyomon követi az azt követő intézkedéseket. A GFM tájékoztatása szerint a problémát gyorsan sikerült orvosolni, így már másnap, csütörtök reggel 9 órakor újra tudott indulni a termelés.

Az Audi tájékoztatása szerint a rendszer összeomlása miatti gyártási kiesés nem jelentős, azt a következő napokban pótolni tudják.

A minisztériumnál hangsúlyozták, hogy az Audi és Magyarország harminc éve tartó együttműködése igazi sikertörténet, amelynek hatalmas a jelentősége a nemzetgazdasági teljesítmény szempontjából is, hiszen a teljes exporttevékenységünk 8 százalékát teremti meg a világ legnagyobb autómotorgyára Győrben, emellett pedig a gyár 12 ezer munkavállalót foglalkoztat közvetlenül, valamint beszállítói és szolgáltatói révén további 50 ezer embernek ad munkát.

A csoport összes gyára leállt

Kiemelték, hogy a kormány és az Audi között mindennapos a kapcsolattartás. Így hamar értesült a kabinet arról is, hogy a Volkswagen-központban jelentős informatikai incidens történt, ami érintette a gyártáshoz szorosan kapcsolódó informatikai rendszert is. Európában az összes Volkswagen Csoporthoz tartozó üzem és az alkatrészgyár leállt.

Rovatok