Index Vakbarát Hírportál

Optikai kábelvezetéket épít Egyiptomtól Albániáig a 4iG

2023. október 4., szerda 11:10

A 4iG Nyrt. és a Telecom Egypt kedden nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá egy Albániát és Egyiptomot a tenger alatt összekötő nagy kapacitású optikai kábelvezeték kiépítéséről és üzemeltetéséről – jelentette be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán a budapesti központú infokommunikációs vállalat.

Az együttműködésben kialakított új európai tengeri kábeles belépési ponton és ezáltal a meglévő földközi-tengeri útvonalakhoz képest diverz tranzitútvonalon a 4iG részesedésre kíván szert tenni az Európa és Ázsia, valamint az Európa és Kelet-Afrika közötti hatalmas és gyorsan növekvő adatforgalom piacából – fogalmazott közleményében a cég.

Az idei első fél évben a 4iG a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint számolt konszolidált nettó árbevétele 118,5 százalékkal 266,2 milliárd forintra, a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyeresége (EBITDA) 190 százalékkal 95,3 milliárd forintra, míg az adózott eredménye 7,8 milliárd forintra nőtt.

A cégcsoport Magyarország második legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója és piacvezető IT-rendszerintegrátor vállalata, amely mellett a 4iG montenegrói és albán távközlési leányvállalatai is meghatározó, vezető társaságok saját nemzeti piacaikon.

A 4iG részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémiumkategóriájában jegyzik, a részvény árfolyama az elmúlt egy évben 611 forint minimumot és 880 forint maximumot ért el. Kedden 847 forinton zárt.

Rovatok