Index Vakbarát Hírportál

Leállás jön az OTP Banknál, rengeteg minden késhet miatta

2023. október 5., csütörtök 09:49

A hétvégén ismét leállás jön az OTP Banknál egy karbantartás miatt. Ennek okán az utalások, valamint a különféle kölcsönök, hitelek folyósítása is késhet.

A leállásról az OTP honlapján számoltak be. Azt írták, hogy

Az OTP felhívta a figyelmet, hogy a lakossági hitelszámla-vezető rendszer leállása miatt fogyasztási hitelek igénylése esetén a folyósítás a rendszer nyitását követően történhet meg legkorábban. Ezt 2023. október 10-i napra ütemezték át az október 9-i törlesztési napot lakossági hitelek esetén egyaránt.

Hozzátették: a hitelszámla-egyenlegek az internetbankban és a mobilbankban a rendszer nyitását követően lesznek elérhetők. A lakossági hitel szerződésmódosítással járó funkciók (pl. elő- és végtörlesztés, számlazárás, prolongáció stb.) október 9-én-én szintén nem lesznek elérhetőek. 

Továbbá a hitelszámlára érkező csoportos beszedési megbízások sem teljesülnek a karbantartás ideje alatt. Ezek legkorábban 2023. október 10. 8.00-tól teljesülhetnek újra, ha azt a beszedési megbízást indító fél a karbantartás után kezdeményezi. Az érintett termékek köre:

A befektetési szolgáltatókat érintő leállás kevesebb problémát okoz, mivel az bankszünnapokra esik.

Két héttel később is lesz egy hasonló leállás 

Az OTP ezen túl arról is beszámolt, hogy a lakossági hitelszámla-vezető rendszer nem lesz elérhető 2023. október 22-én vasárnap hajnali 4 óra és éjfél között sem. A jelzett időben a hitelszámla-egyenlegek nem lesznek elérhetők az internetbankban és a mobilbankban, illetve nem lesz lehetőség a Hitelkártya Részletfizetési Szolgáltatás igénybevételére.

Az érintett termékek köre akkor is hasonlóan alakul: 

Rovatok