Index Vakbarát Hírportál

Nemzetközi márka landolt a Kopaszi-gát szomszédságában

2023. október 20., péntek 11:43

A Kopaszi-gát szomszédságában, a BudaParton nyitotta meg kapuit a Radisson szállodacsoport új business szállodája. A négycsillagos hotel illeszkedik a „15 perces városnegyed” koncepciójába.

Megnyitotta kapuit Magyarország első Radisson márkájú szállodája, a Radisson Hotel Budapest BudaPart. Az új business hotel tovább bővíti a BudaPart városnegyed szolgáltatási portfólióját.

A közel 200 szobával rendelkező full-service szálloda modern esemény- és konferencia-helyszín szolgáltatással, skybárjával és ázsiai fúziós éttermével lépett be a budapesti hotelpiacra. A több mint 11 ezer négyzetméteres komplexumban 198 szoba érhető el – ebből 174 standard és 24 superior szoba, de helyet kapnak multifunkciós konferenciatermek és egy modern fitneszterem is.

A hotel a BudaParton kapott helyett, ahol az új városnegyed építése jelenleg közel a projekt felénél tart. A Lágymányosi-öbölnél épülő és fejlődő városnegyedben már a nyolcadik lakóház építése és értékesítése zajlik, miközben a meglévő három irodaház, valamint a Mol Campus toronyháza mellett több irodaépület kivitelezési munkái is folyamatban vannak.

A nemrég átadott központi parkkal együtt a zöldterületeket számolva a főváros ötödik legnagyobb közparkja jött létre.

A négycsillagos hotel illeszkedik a „15 perces városnegyed” koncepciójába, aminek lényege a sétatávolságban elérhető teljes élet – munkával, szolgáltatásokkal, pihenéssel.

A hotel elsősorban az üzleti turizmus igényeit igyekszik kielégíteni, többek között egy négy, multifunkciós, teljesen felszerelt konferenciateremmel és egy 180 fő befogadására alkalmas rendezvényteremmel.

Az épületkomplexumot a KÖZTI építésziroda tervezte, a kivitelezést a Market Építő Zrt. végezte, kicsivel több mint két év alatt.

Rovatok