Index Vakbarát Hírportál

Örülhetnek a Revolut ügyfelei: újabb bővítés érkezik

2023. október 24., kedd 21:32

A Revolut ügyfelei az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén – így Magyarországon is – mostantól kezdve több mint hetven, Európában jegyzett vállalat töredékes részvényeivel kereskedhetnek, így például Adidas-részvényekkel is – közölte a vállalat a Forbes.hu-val.

A Revolut már eddig is nyújtott lehetőséget tőzsdei kereskedésre, bár mostanáig csak az amerikai tőzsdén jegyzett vállalatokkal és ETF-ekkel (tőzsdei alapokkal) lehetett kereskedni náluk (igaz, ezekből is mintegy 2200, illetve 150 darab található.

A Forbes.hu-val a vállalat most azt közölte, hogy e szolgáltatásuk kiegészül több mint hetven Európában jegyzett vállalattal.  

A BEJELENTÉS SZERINT AZ EURÓPÁBAN JEGYZETT VÁLLALATOKBA MÁR 1 EURÓ MINIMÁLIS ÖSSZEGGEL IS BE LEHET FEKTETNI,

és egy bizonyos limitig jutalékot sem kell fizetni (a jutalékmentesség mértéke attól függ, hogy milyen előfizetése van a felhasználónak):

Az ingyenes limit átlépése után minden ügyletre 0,25 százalékos változó díjat (az Ultra csomag esetében 0,12 százalékos díjat), de minimum 1 eurót számít fel a vállalat. A Revolut emellett évi 0,12 százalékos letéti díjat is alkalmaz a felhasználói eszközök piaci értékére, amelyet havonta számít fel.

Az új részvények mellett a felhasználók mostantól ismétlődő vásárlásokat is beállíthatnak, így előre meghatározott időpontban és gyakorisággal – naponta, hetente vagy havonta – lehet vásárolni részvényeket és ETF-eket – közölte a vállalat

Rovatok