Index Vakbarát Hírportál

Nyereségesebb a Telekom, mint azt az elemzők várták

2023. november 8., szerda 20:24 | aznap frissítve

A Magyar Telekom Nyrt. szerdán közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy a vártnál jobban nőtt a profitja és a bevétele.

A Magyar Telekom Nyrt. adózott nyeresége 24,7 milliárd forint volt, éves bázison 33,3 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben, konszolidált árbevétele pedig 13,3 százalékkal 216,2 milliárd forintra nőtt – adta hírül az MTI.

Elemzők 23,2 százalékos profit- és 12,4 százalékos bevételnövekedést vártak.

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta, hogy már 2023. szeptemberben közzétették, hogy felfelé módosították az idei évre vonatkozó célkitűzéseiket.

Arra számítanak, hogy éves szinten a bevételek 10-15 százalékkal fognak emelkedni a magyarországi távközlési piacon tapasztalható, a korábban vártnál kedvezőbb folyamatoknak köszönhetően.

Kiemelte továbbá, hogy a fenntartható növekedést célzó stratégiájuk sikeres teljesítésével a harmadik negyedévben is ellenállónak bizonyult a működésük a kihívásokkal teli makrogazdasági környezetben.

A első kilenc hónapban a teljes bevétel 13,3 százalékkal 620,1 milliárd forintra nőtt, a nyereség 21,3 százalékkal 60,1 milliárd forintra emelkedett.

A jelentés szerint a negyedéves bevételnövekedést elsősorban a mobiladat-átviteli és a vezetékes szélessávú szolgáltatások iránti erőteljes kereslet okozta, valamint a 2023. március 1-jétől a magyarországi előfizetési díjakra bevezetett inflációkövető díjkorrekció.

2023-ban a bevételek 10-15 százalék közötti növekedésére számít a Telekom. A módosított nettó eredményt felfelé módosították, már két számjegyű növekedést várnak a mérsékelt emelkedés helyett.

Rovatok