Index Vakbarát Hírportál

Floridai luxuslakást vett a fővárosi közművezér

2023. november 9., csütörtök 16:41

Tovább terjeszkedik Floridában Mártha Imre és családja. A főváros egyik legfontosabb cégét irányító politikus néhány hónapja egy újabb luxusingatlant vásárolt Amerikában – állítja a Metropol.

Hivatalos dokumentumot közölt arról a Metropol, hogy Mártha Imre, a Budapest Közművek Zrt. vezérigazgatója újabb floridai luxuslakást vett. A lap úgy fogalmaz, hogy tovább terjeszkedik Floridában Karácsony Gergely kedvenc cégvezetője. Hiszen a hivatalos papírok szerint Mártha Imre és családja néhány hónapja egy újabb luxusingatlant vásárolt a dúsgazdag amerikaiak kedvenc „rezervátumában, Naplesben. Az ingatlan területén medence, valamint teniszpálya is található, utóbbi állítólag belépést biztosít egy, a floridai milliárdosok által látogatott exkluzív golfklubba.

A dokumentumok egyértelműen bizonyítják, hogy a fővárosi közműholding csúcsvezetőjéhez és családjához dől a pénz.

Az iratokból kiderült, hogy a már korábban megvett floridai luxuslakás és egy szigeten található birtoka mellé néhány hónapja egy luxuskondomíniumot is vásárolt magának a Mártha család, amelyet a cégvezér édesanyjának a nevére írattak. A Metropol a megszerzett iratokban azt látja, hogy a cégvezér egy közjegyzői meghatalmazással bonyolította le az adásvételt, így a 71 éves édesanyjának ki sem kellett utaznia Floridába. „Egyszóval Mártha Imre intézett mindent” – állítja a lap. A fotók szerint a fővárosi közművezér az amerikai milliárdosok kedvenc nyaralóhelyén vásárolt meg egy fényűző ingatlant:

egy kétemeletes, két fürdőszobás, magánparkolós luxuslakást.

A Metropol által megkérdezett szakértők szerint az ingatlan értéke 500-700 ezer dollárra tehető. A lakáshoz medence, teniszpálya és egy privát golfklub is tartozik, valamint remek helyen fekszik, pár percnyi autóútra található a luxusüzletekkel teli belvárostól – és a Mexikói-öböl partján fekvő, fehér homokos strandoktól. A lap szerint a fővárosi közművezérnek nem csak az ingatlan megvásárlásakor kellett mélyen a zsebébe nyúlnia, hiszen az újonnan megszerzett floridai lakásnak már a közös költsége is félmillió forintnyi kiadást jelent.

Rovatok