Index Vakbarát Hírportál

Fejek hullottak az Audinál a sikkasztási botrány után

2023. november 15., szerda 12:26

Az Audi Hungaria megtette a megfelelő intézkedéseket az érintettekkel szemben, miután a vármegyei főügyészség hivatalosan írásban tájékoztatta a vállalatvezetést a sikkasztási ügyről. A győri gyárnál hangsúlyozták: az ilyen cselekedetek összeegyeztethetetlenek a vállalat és a közösség értékeivel.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) tájékoztatta a vállalat vezetését az elnökség előzetes letartóztatásban levő két tagjának a szakszervezetből történő kizárásáról – közölte az Index érdeklődésére a győri Audi.

Megkeresésünkre egyúttal arról is tájékoztattak: egyidejűleg a szakszervezet elnöksége új választásokat kezdeményezett.

Megtették a szükséges lépéseket

Időközben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség hivatalosan írásban tájékoztatta a vállalatvezetést az ügyről. Ezek alapján az Audi Hungaria megtette a megfelelő intézkedéseket az érintettekkel szemben. A társaság vezetése hangsúlyozza, hogy

az ilyen cselekedetek összeegyeztethetetlenek vállalatunk és közösségünk értékeivel.

A mostani fejlemények fontos előzménye, hogy az AHFSZ-nél tartott bizalmiértekezleten a szakszervezet elnökségének tagjai tisztújító választással lemondtak a tisztségükről. Az érdekképviseletnél a sikkasztási botrány ellenére a pénzügyi helyzet ugyanakkor stabil: tájékoztatásuk szerint

több mint 900 millió forintjuk van befektetésben, megtakarításban és folyószámlán.

A bizalmiértekezleten a szakszervezettől származó információk szerint „őszinte párbeszédek hangoztak el, mind a bizalmi tisztségviselők, mind az elnökség részéről”. A szakszervezet olvasatában „mindenki egyetértett a véleményében azzal, hogy a legfontosabb az AHFSZ szervezeti működésének biztosítása”.

Rovatok