Index Vakbarát Hírportál

Utólag már sokan azt kívánhatják, bárcsak ne lépték volna át a román határt

2023. november 25., szombat 13:06

114 millió 491 ezer forint bírságot szabtak ki a Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály közúti ellenőrzési akciói során november 12. és 18. között Magyarország román határszakaszán – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) szombaton. A közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járműveket ellenőrizték.

A tárca közleménye szerint az ellenőrzés kiemelt célja a közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járművek, továbbá az engedély vagy regisztráció nélkül közlekedő vállalkozások kiszűrése volt.

Az akcióban részt vevő szakemberek összesen 208 jogsértést tártak fel, amelyből:

– részletezték az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A jogsértések több mint a felét, 124 esetben román honosságú vállalkozások követték el;

a szabálytalanságokat 28 esetben bolgár, 25 esetben török honosságú jogsértők járművében fedezték fel – tették hozzá.

A többség a helyszínen fizetett

Közölték azt is, hogy a kiszabott 114 millió 491 ezer forint bírságból 105 millió 521 ezer forintot a helyszínen fizettek be a szabálytalankodók, míg a fennmaradó összeget visszatartási intézkedéssel biztosítják az ellenőrök.

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint az intézkedések egyik legfontosabb következménye, hogy a forgalomból kiszedett, közlekedésre alkalmatlan, baleset- és életveszélyes »járművek« már senkit se veszélyeztessenek az utakon

– írták a közleményben. A tárcavezető a biztonságos közlekedés fenntartása érdekében és az akció tanulságaként további ellenőrzéseket rendelt el – ismertették a közleményben.

Rovatok