Index Vakbarát Hírportál

Fontos figyelmeztetés érkezett a csokkal kapcsolatban

2023. november 30., csütörtök 21:07

Aki nem figyeli a határidőket, az könnyen elbukhatja a támogatásokat – legalábbis akkor, ha még az idei feltételek szerint akarja igényelni a csokot és a Babavárót.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány jövőre vezeti be a csok pluszt, amely a csokhoz képest más feltételeket tartalmaz. Arról, hogy mire lehet számítani, ebben a cikkben számoltunk be részletesen.

Már csak egy hónapjuk maradt a csok igénybevételére azoknak, akik az idei feltételek szerint szeretnének élni a támogatással. Az igénybevételhez szükséges dokumentáció leadási határideje egy hónap múlva esedékes, és a szükséges adminisztrációs folyamatokra is érdemes rászánni az időt a jelentkezőknek – olvasható az egyik nagy lakossági bank tájékoztatójában a Money.hu szerint. 

Felhívták a figyelmet arra, hogy a 2023-as feltételekhez még idén meg kell történnie a szerződéskötéseknek.

A babaváró kölcsön esetében december 29. a határidő, míg a CSOK-nál is ugyanez a dátum a legkésőbbi időpont.

A kérelemhez szükséges dokumentumok listája a banki honlapokon elérhető.  Ez egy kiemelten fontos információ, ugyanis ezzel az otthonteremtési támogatással 2024. január 1-jétől a támogatásokkal kapcsolatos jogszabályváltozások miatt már nem élhetnek az arra vágyók. Aki az utolsó napokra hagyja a papírmunkát, és a kérelmét elfogadják, annak már csak jövőre utalnak a bankok – írták.

Ezzel kapcsolatosan fontos tudni még azt is a money.hu szerint, hogy:

(Borítókép: Justin Sullivan / Getty Images Hungary)

Rovatok