Index Vakbarát Hírportál

Tovább csökkennek az üzemanyagárak péntektől

2023. december 6., szerda 10:16

Péntektől csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, a benzinért bruttó 4 forinttal, a gázolajért bruttó 5 forinttal kell kevesebbet fizetni.

Csökken a benzin és a gázolaj ára péntektől. A 95-ös benzinért bruttó 4 forinttal, a gázolajért pedig bruttó 5 forinttal kérnek kevesebbet a kutakon – írja a holtankoljak.hu.

Mindezek értelmében az alábbi átlagárakat fogjuk tapasztalni december 8-tól:

Legutóbb szeptember 15-én emelkedtek az üzemanyagárak, akkor a benzin bruttó 7 forinttal, míg a gázolaj 11 forinttal lett drágább.

Múlt héten kisebb árkorrekciót lehetett tapasztalni a hazai benzinkutakon. A benzin ára a hét közepén nem változott, de a gázolaj ára 3 forinttal emelkedett. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója korábban emlékeztetett arra, hogy január 1-jétől biztosan emelkednek az üzemanyagárak a várható jövedékiadó-emelés miatt:

PONTOSAN 41 FORINTTAL.

„Az egy uniós előírás, mindenképp megtörténik, ennek eljött az ideje” – mondta Hernádi Zsolt az ATV Egyenes beszéd című műsorában a napokban. Az elnök-vezérigazgató szerint ha nagyon alacsonyak lennének a hazai üzemanyagárak, akkor ismét beindulna az üzemanyag-turizmus.

Rovatok