Index Vakbarát Hírportál

Brüsszel is áldását adta a Budapest Airport Holding felvásárlására

2023. december 13., szerda 18:19

Az Európai Bizottság engedélyezte, hogy a Corvinus Zrt. és a VINCI Airports felvásárolja a Budapest Airport Holdingot – tájékoztatott a brüsszeli testület szerdán.

Az uniós bizottsági közlemény szerint az Európai Bizottság az európai összefonódás-ellenőrzési rendelet alapján hagyta jóvá, hogy a magyarországi székhelyű Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a franciaországi székhelyű VINCI Airports közös irányítást szerezzen az Airport Holding Tanácsadó Kft. (Budapest Airport Holding) felett.

Az ügylet elsősorban a repülőtér-üzemeltetési ágazatot érinti.

Az Európai Bizottság megállapítása szerint a tervezett összefonódás nem vet fel versenyjogi aggályokat, mivel a felek nem ugyanazon a piacon vagy vertikálisan összekapcsolt piacokon vannak jelen.

tervezett ügyletet az uniós bizottság egyszerűsített összefonódás-ellenőrzési eljárás keretében vizsgálta meg – tették hozzá.

A kormány már 2021-ben megpróbálta megvásárolni a repülőteret, de az üzlet meghiúsult, mivel Magyarország nem tudta előteremteni a pénzt a Budapest Airport megvásárlására, amely a hírek szerint 4,4 milliárd euró értékű volt, adóssággal együtt.

Rovatok