Index Vakbarát Hírportál

Szászi István: A magyar autóipar még mindig Európa Szilícium-völgye

2023. december 16., szombat 11:26

Szászi István, a Bosch csoport magyarországi és adriai régióinak vezetője a magyar és a globális autóipari fejlesztésekről, a legújabb trendekről és a megfelelő mérnökképzés fontosságáról beszélt az Economxnek adott interjújában.

Mint írtuk, a Parlamentben pénteken átadták a technológiai innováció, műszaki és mérnöki kutatómunka terén mutatott kiemelkedő teljesítményeket elismerő Gábor Dénes-díjakat. A díjazottak között volt Szászi István járműmérnök, aki a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria-régióban. Szászit az autóipar, a mobilitás és az elektronika területén megvalósuló innovatív ipari fejlesztési programok sikeres koordinálásáért, valamint a hazai mérnökképzés és tehetségtámogatási modernizációért tett személyes erőfeszítéseiért, egyetemi ipari együttműködésekért díjazták.

Ma az autóiparban egy transzformáció folyik. Ez pedig nem más, mint az elektromos hajtásláncok, valamint az új technológiák megjelenése, mint például a mesterséges intelligencia” – mondta Szászi István, a Bosch csoport friss Gábor Dénes-díjas vezetője az Economxnak adott interjújában.

Szászi István többek között arról beszélt, hogy:

(Borítókép: Szászi István a Bosch csoport magyarországi és az adriai régiójának vezetője beszédet mond a Bosch Rexroth innovációs élményközpont ünnepélyes átadásán 2023. június 28-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok