Index Vakbarát Hírportál

A szakszervezet kiáll a december 24-i boltzár mellett

2023. december 19., kedd 09:55

A szakszervezet következetesen kiáll a december 24-i boltbezárás és az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett –mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, az Egyenlő.hu szakszervezet elnöke kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Bubenkó Csaba elmondta, a kereskedelemben dolgozók kezdeményezték, hogy december 24. legyen szabadnap, mert a szeretet ünnepén a családok szeretnének együtt lenni.

A szakszervezet elnöke arra biztatott mindenkit, hogy az ünnepek előtt menjenek vásárolni, december 24-én pedig legyenek a családjukkal.

Kiemelte, hogy a boltok december 24-i zárva tartásának óriási támogatottsága van. A vásárlók álláspontjáról a CÖF-CÖKA-val együttműködve sok visszajelzést kapnak, és egy felmérés szerint mintegy 70 százalékos a társadalmi támogatottsága annak, hogy a kereskedelmi dolgozók december 24-én legyenek otthon.

A szakszervezeti vezető szerint a vásárlóknak már nem első számú igényük, hogy „éjjel-nappal boltba menjenek” – tette hozzá.

Rovatok