Index Vakbarát Hírportál

Új elnököt választottak a Budapesti Értéktőzsde élére

2023. december 21., csütörtök 20:35

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) rendkívüli közgyűlésén Virág Barnabást, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökét választották meg a BÉT új elnökének – közölte az értéktőzsde csütörtökön az MTI-vel.

Virág Barnabás – akit még november végén javasoltak a tisztségre – igazgatósági elnöki és tagi megbízatása a BÉT 2026. évi rendes közgyűléséig, de legfeljebb 2026. május 31-ig szól. A vezérigazgatói feladatkört a továbbiakban is Végh Richárd látja el – áll a közleményben. 

Mint írták,

az új elnök irányítása alatt folytatódik a tőzsde piacfejlesztési stratégiájának végrehajtása.

Virág Barnabás az elnöki tisztségben Patai Mihályt váltotta, aki 2019. és 2023. között eredményesen teljesítette a kinevezése célját képező, a BÉT nyilvánosan működő részvénytársasággá válását és tőzsdei bevezetését magában foglaló stratégiát - írják a közleményben.

Virág Barnabás a közlemény szerint kiemelte az elmúlt évek tőkepiacfejlesztési stratégiájának eredményeit, és támogatásáról biztosította a BÉT stratégiájának végrehajtását a további célok elérése érdekében.

A BÉT új elnökét 2020. június 22-én nevezték ki a Magyar Nemzeti Bank alelnökének. Alelnöki megbízatását megelőzően az MNB monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója, 2013 és 2015 között pedig az MNB közgazdasági elemzésekért felelős igazgatója volt, 2017-ben Popovics Sándor díjban részesült – ismertette a BÉT közleményében.

Rovatok