Index Vakbarát Hírportál

Kijött a legfrissebb lista a leggazdagabb magyarokról

2023. december 27., szerda 08:01

Szerdán publikálták a leggazdagabb magyarokat felsoroló listát. Nyolc olyan milliárdos van, akik először, vagy néhány év kihagyás után szerepelnek a friss felsorolásban.

A Forbes újra megbecsülte az ország leggazdagabb embereinek rangsorát, ennek értelmében az első 10-ben az alábbi sorrend alakult ki:

  1. Mészáros Lőrinc és családjának becsült vagyona: 591,3 milliárd forint. Korábban a vagyonának a növekedési üteme lelassult, majd stagnált, Mészáros Lőrinc a tavalyi listán a harmadik helyre fért fel. A vagyona az elmúlt egy évben a becslés szerint több mint 150 milliárd forinttal nőtt.
  2. Csányi Sándor becsült vagyona: 573,7 milliárd forint. Csányi Sándor vagyonának csak kis szeletét teszik ki az OTP-részvények, annál nagyobbat a Bonafarm. A vagyonának már több mint felét az agrárium adja.
  3. Felcsuti Zsolt becsült vagyona: 442,9 milliárd forint. Az MPF Holding tulajdonosa harmadszor is behúzta a dobogót.
  4. Veres Tibor becsült vagyona: 438,2 milliárd forint. Vagyonának legnagyobb szeletét a magyar ingatlanpiac egyik legfontosabb szereplőjét, a Winget is tulajdonló Dayton Invest csoport adja.
  5. Gattyán György becsült vagyona: 424,8 milliárd forint. A Docler Holding továbbra is növekedésben van, 2022-es éves forgalma 449 millió euró volt, és 2023-ban tovább növekedett, még mindig elsősorban az erotikustartalom-szolgáltatónak köszönhetően.
  6. Szíjj László becsült vagyona: 281,3 milliárd forint. A Forbes becslése szerint vagyona 23 százalékkal gyarapodott egy év alatt, de vagyonnövekedésének üteme csillapodott.
  7. Jellinek Dániel becsült vagyona: 249,5 milliárd forint. Az Indoteknek tizenkét európai piacon vannak számottevő ingatlanérdekeltségei és nagybanki finanszírozói kapcsolatai.
  8. Demján Sándorné és családjának becsült vagyona: 225,6 milliárd forint.
  9. Széles Gábor becsült vagyona: 206,8 milliárd forint. Üzleti karrierje a ’80-as években számítógép-alkatrészek forgalmazásával indult, a ’90-es években a Videoton privatizációjával folytatódott.
  10. Garancsi István becsült vagyona: 197,3 milliárd forint. Majdnem ötvenmilliárd forintos növekedést könyvelhetett el idén.

Rovatok