Index Vakbarát Hírportál

Ezek a legkeresettebb magyar helyszínek szilveszterkor

2023. december 30., szombat 06:47

Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Gyula, Szeged, Budapest és Pécs a legkeresettebb úti cél – ismertette foglalási adatai alapján a Szallas.hu az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A szállásfoglaló portál kiemelte, az ünnepi időszakból a szálláshelyeken az idén is elsőként a szilveszter telítődött, jó pár frekventált wellnesshotel már november végén telt házat jelzett az év végére.

A foglalásonkénti átlagár fejenként 15 EZER FORINT egy éjszakára.

Ilyenkor többen keresik a wellnessajánlatokat és az óévbúcsúztató, ünnepi csomagajánlatokat, valamint programlehetőségeket – tették hozzá.

A jövő éves várakozásaikról Szabó Tamás, a Szallas.hu Magyarországért és Horvátországért felelős igazgatója a közleményben kifejtette, a gazdasági környezet javulása várható 2024-ben, ami az utazások iránti kereslet erősödését eredményezi. Jelezte,

további növekedési lehetőséget tartogat, hogy azok, akik az idén anyagi megfontolások miatt nem mentek nyaralni, jövőre már áldozni fognak rá.

A belföldi turizmus élénkülését segítheti az is, hogy a SZÉP-kártyát 2024. január 1-jétől ismét csak szállásra és vendéglátásra lehet felhasználni. Erre nagy szüksége is van a szektornak, mert a külföldi utazások a koronavírus-járvány után már visszatértek, jövőre ez a trend marad, de valószínűleg már nem erősödik – vélekedett Szabó Tamás.

Az eddig már megtett 2024-es nyári foglalások alapján Budapest, Szeged, Siófok, Hajdúszoboszló, Pécs, Eger, Gyula, Balatonfüred, Hévíz és Debrecen a legkeresettebb úti cél.

Az oldalon a magyar vendégek 41,2 milliárd forint értékben foglaltak magyarországi szálláshelyekre 2022-ben.

(Borítókép: Szilveszteri tűzijáték az egri Dobó téren 2017. január 1-jén. Fotó: Komka Péter / MTI)

Rovatok