Index Vakbarát Hírportál

Ipari területet bővítenek Dombóváron

2024. január 4., csütörtök 08:15

Dombóváron 231 millió forint kormányzati támogatással fejezik be a tüskei városrészben fekvő iparterület fejlesztését és bővítését – közölte a város polgármestere.

Pintér Szilárd (Fidesz–KDNP) az MTI szerint elmondta, tíz hektáron barnamezős beruházással újítottak fel iparterületet, hat hektáron új telkeket alakítottak ki, a munkát január végére fejezik be.

A plusztámogatást azért kérte az önkormányzat, mert a 2017-ben tervezett projektre a Terület- és településfejlesztési operatív programból 2020-ban elnyert 487 millió forint nem volt elég a fejlesztésre – tette hozzá.

A projekt részeként a már meglévő ipari parkban új szervizutat építettek, megerősítették és szélesítették az útburkolatot, csapadékvíz-elvezetőt és napelemes közvilágítást hoztak létre.

A Gunarasi úttól délre eső, hat új telekhez feltáró utat, csapadékvíz-elvezetőt, víz- és szennyvízhálózatot építettek, valamint szintén napelemmel működő közvilágítást alakítottak ki.

A tüskei iparterületen jelenleg 30 vállalkozás 400 embert foglalkoztat; az új részen eddig egy cég vásárolt telephelyet, tavaszra a fennmaradó öt telket is értékesítik – mondta a város vezetője.

Rovatok