Index Vakbarát Hírportál

Újra dübörög a gazdaság Dunaújvárosban

2024. január 9., kedd 15:51

Újraindítja a hengerműveket a Liberty Dunaújváros, Magyarország legnagyobb acélgyártója. A fenntartható ipari termelés kialakításában vezető szerepet betöltő cégcsoport, a Liberty Steel Group részeként ráadásul karbonsemlegességet is hirdetett.

Újraindítja a hengerműveket a Liberty Dunaújváros, Magyarország legnagyobb acélgyártója – írja a dunaújvárosi hírportál, a Duol.hu.

Októberben vette meg a Liberty Dunaújvárost, Magyarország legnagyobb acélgyártóját, a Liberty Steel Group. A vállalat egy termelési programot indított 2024-re, ennek részeként indították újra a meleg- és hideghengerművet, valamint a horganyzósort. 

Ajay Aggarwal, a Liberty Steel Group európai elnöke szerint az újraindítás Dunaújváros egész közössége számára hordoz pozitívumokat: 

a vállalat megtartja alkalmazottait és a szokásos módon fizeti a béreket. Ezzel párhuzamosan pedig átképző tanfolyamokat indítanak, hogy felkészítsék a dolgozókat a tervezett modern elektromos kemence üzemeltetésére. 

Igyekeznek továbbá csökkenteni az indokolatlan működési költségeket, így a vállalat kevesebb külső szolgáltatást vehet igénybe a későbbiekben. A cégcsoport még 2023-ban írt alá egy megállapodást a CISDI-vel egy 1,5 millió tonna kapacitású elektromos kemencéről, amely 80 százalékkal csökkenti az üzem közvetlen CO2-kibocsátását. A Liberty Steel vezető szerepet tölt be a fenntartható ipari termelés kialakításában, így küldetése, hogy 2030-ra karbonsemlegessé váljon.

Rovatok