Index Vakbarát Hírportál

Milliomos lett egy férfi, aki eladott két papír kétszázast a Vaterán

2024. január 23., kedd 19:14

Egymillió forintért adott el tavaly két papír kétszázast egy férfi. A 2007-es bankjegy több szempontból is különlegesnek számított. A régi pénzek százezreket, esetenként milliókat is érhetnek, ha jó minőségben őrzik meg őket.

Nem csupán az antik pénzritkaságok és nemesfém emlékpénzek számítanak jó befektetésnek –írta közleményében a Vatera.

TAVALY SZEPTEMBERBEN EgyMILLIÓ FORINTOT IS MEGADTAK KÉT PAPÍR KÉTSZÁZASÉRT.

A 2007-es bankjegyekért azért fizettek ilyen magas összeget, mert a legutolsó nyomtatott széria sorozatjelét viselték, emellett a sorszámuk is nagyon alacsony volt.

Az online piactér különleges eladásai között említettek egy 1947-ben készült 10 fillérest, ami 400 ezer forintért kelt el, valamint egy 1946-os 100 forintost, amiért 370 ezer forintot fizetettek.

Mint írták, több tényező is növelheti egy bankjegy értékét. Példaként említették, ha a pénzből egy adott korszakban eleve kevesebbet gyártottak, ha alacsony a sorozatszáma vagy ha valamilyen nyomási, gyártási hibája van. Emellett a forgalomba sosem került, bankfriss állapotú tételek is sokat érhetnek.

A gyűjtők az elmúlt egy évben a régi magyar papírpénzek közül a régi forintot, a pengőt és a 1920-as és 1923-as korona államjegyet vették meg a legtöbbször.

Rovatok