Index Vakbarát Hírportál

Orosz Anna feljelentette a Fideszhez köthető civil szervezeteket

2024. január 26., péntek 20:03

Orosz Anna, Újbuda momentumos országgyűlési képviselője feljelentette az Állam Számvevőszéknél a Fideszhez köthető, milliós támogatásokat elnyerő „civil szervezeteket”. A támogatást a Városi Civil Alap pályázatán kapták a szervezetek.

Orosz Anna momentumos országgyűlési képviselő Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy feljelentést tett több olyan „civil szervezet” ellen, amelyek milliós támogatásokat kaptak a Városi Civil Alap pályázatán, noha egyértelműen a Fideszhez köthetők.

Nem egy közülük korábban jelölő szervezet is volt, de több olyan nyertes is van, akik szerepelnek az Állami Számvevőszék »A közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek értékelése« című decemberi jelentésében

– írja Orosz Anna.

Ilyen többek között az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért, a FICSAK Alapítvány, vagy a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány – hozza a példákat a képviselő.

„A nyertesek listáján szereplő Fidesz-közeli szervezetek egy része nyílt politikai és kampánytevékenységet végez az elnyert pályázati pénzekből. Az Újbudai Polgárok Egyesülete például több millió forint közpénzt költött arra, hogy olyan fideszes propagandistákkal szervezzenek beszélgetéseket, mint Bohár Dániel” – mondja Orosz.

Megalapozott tehát a gyanúnk, hogy a pályázaton nyertes szervezetek IDÉN IS a Fidesz részére fognak kampányolni közpénzből, ahogy azt 2022-ben is tették.

Ezért bejelentést tett az Állami Számvevőszéknél tiltott pártfinanszírozás gyanújával. 

Rovatok