Index Vakbarát Hírportál

Szakértők elárulták, mikor lehet még jó áron ingatlant venni

2024. január 31., szerda 13:27

A vevők 40 százaléka eltűnt az ingatlanpiacról az elmúlt évben, azonban a szakértők szerint idén visszatérhetnek azok a vásárlások, amiket tavaly elhalasztottak.

Balogh László szerint bár a vevők 40 százaléka eltűnt tavaly az ingatlanpiacról, bizakodásra adhat okot az, hogy a csökkenő kamatok mellett már idén realizálódhatnak azok a vásárlások, amiket tavaly elhalasztottak.

Az ingatlan.com gazdasági szakértője az Economx Ingatlanban Otthon című műsorában ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy már januárban 20 százalékkal emelkedett a keresések száma az előző év azonos időszakához képest.

Mlinárik Márton ingatlanspecialista a műsorban arról beszélt, hogy a piac a mostani gazdasági válságot tavaly decemberre kezdte el lekövetni, de az eladók tűréshatára mostanra jutott oda, hogy engedni kezdtek az árakból.

Ennek ellenére a luxusingatlanok piacán nem történt visszaesés, sőt az egyértelműen látszik, hogy 2010-hez hasonlóan most is a nagyobb értékű ingatlanokat érintette legkevésbé a kereslet csökkenése.

Arra, hogy mikor lehet még jó áron ingatlant venni, a lejátszóra kattintva kiderül.

Rovatok