Index Vakbarát Hírportál

Csányi Sándor és Matolcsy György közösen tervezi a jövőt

2024. február 1., csütörtök 11:55

Csányi Sándor OTP-vezér és Matolcsy György jegybankelnök is részt vett az immár hagyományosnak tekinthető bankármegbeszélésen, ahol a hazai pénzügyi vezetőkkel és a Bankszövetség elnökével egyeztetett a Magyar Nemzeti Bank vezetése. Áttekintették a pénzügyi rendszer előtt álló legfontosabb kihívásokat, megállapítva, hogy a makrogazdasági egyensúly tartós helyreállítása elképzelhetetlen a piaci alapú hitelezés újraindulása nélkül.

Az elmúlt évtizedben a jegybank és a bankrendszer szereplői között olyan stratégiai együttműködés jött létre, melynek köszönhetően az utóbbi évek kihívásait erős ellenálló-képességgel, felkészülten várta a hazai pénzügyi rendszer – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményében.

Matolcsy György jegybankelnök meghívására az MNB vezetői a Magyar Bankszövetség elnökével és a legjelentősebb pénzügyi intézmények képviselőivel áttekintették az elmúlt évek eredményeit és a hazai pénzügyi rendszer előtt álló legfontosabb kihívásokat.

Árstabilitás, növekedési pálya, banki díjak

A felek megegyeztek, hogy az elmúlt évek sikeres válságkezelésének tapasztalatait felhasználva a továbbiakban is közösen, egymással szoros együttműködésben lépnek fel a hazai pénzügyi rendszer stabilitásának megőrzése és a magyar gazdaság fenntartható felzárkózási pályájának elérése érdekében.

Együtt a bankrendszer krémje

A találkozón az MNB-t Matolcsy György jegybankelnök mellett Virág Barnabás és Kandrács Csaba alelnökök, valamint Fömötör Barna főigazgató képviselték. A megbeszélésen részt vett

(Borítókép: Csányi Sándor és Matolcsy György. Fotó: Szigetváry Zsolt, Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok