Index Vakbarát Hírportál

Döntött az OTP: lefújták a bank tervezett kínai projektjét

2024. február 2., péntek 20:15

Az OTP Bank lezárja projektjét, amelyben 15 százalékos részesedéssel fogyasztási hitelezési vegyesvállalat létrehozásában vett volna részt a Kínai Népköztársaságban – közölte a hitelintézet pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az OTP a vegyesvállalat alapításáról szóló megállapodásokat 2022. június 2-án írta alá több partnerrel. Arra számítottak, hogy a tranzakció pénzügyi zárása a negyedik negyedévig megtörténhet – adta hírül az MTI.

Tekintettel arra, hogy a teljesülési feltételek a szerződéses határidőig nem valósultak meg, a bank a projekt lezárásról, és az ehhez szükséges lépések megtételéről döntött

– indokolták a közleményben az OTP kiszállását a kezdeményezésből.

Az OTP Bank részvényeivel a BÉT prémiumkategóriájában kereskednek. Csütörtökön a papír ára 535 forinttal, 3,25 százalékkal 16 985 forintra nőtt a zárás előtt nem sokkal, árfolyamának minimuma 8940 forint, maximuma 17 160 forint volt az elmúlt egy évben.

Az utóbbi időben több intézkedésről is döntött az OTP. Január közepén bejelentették, hogy az év elejétől kilenc külföldi országban díjmentesen vehetnek fel készpénzt az OTP Bank ügyfelei a bankcsoport több mint 2700 készpénz-automatájából.

Rovatok