Index Vakbarát Hírportál

Figyelem, itt csapnak le az adóellenőrök februárban

2024. február 4., vasárnap 11:14

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétett információi szerint többek között ellenőrzik majd vendéglátóhelyek, edzőtermi szolgáltatók, használtgépjármű-kereskedők, számítástechnikai és mobiltelefon-üzletek, szoláriumok, pékségek, sütödék működését is, a közelgő Valentin-nap miatt pedig a virág- és ajándékboltok is számíthatnak ellenőrzésekre.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy mikor és hol lehet az ellenőrzéseikre számítani ebben a hónapban. Az Adótraffipax oldalon közzétett információk alapján a legtöbb esetben a virág- és ajándékboltokba kukkantanak majd be az ellenőrök a közelgő Valentin-nap miatt. Az adóellenőrök megjelenésére hivatali munkaidőn túl is számíthatnak az adózók.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 7-én Kerekegyházán, Kunbaracson és Kunpeszéren, február 12. és 18. között Kiskunfélegyházán, február 22-én Nyárlőrincen, Lakiteleken és Tiszaugon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. 

Az adóellenőrök Bálint-nap közeledtével, február 12. és 15. között a virágüzleteket és az ajándékboltokat ellenőrzik. Megjelenésükre hivatali munkaidőn túl is számíthatnak az adózók.

A NAV baranyai munkatársai február 5. és 11. között kedden Pécsett a szoláriumokat, szerdán Szentlőrincen a Március 15-e tér üzleteit, csütörtökön pedig Pécsett a Komlói úti boltokat és vendéglátóhelyeket ellenőrzik. 

A Mohácsi Busójáráson a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Február 5. és 9 között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat ellenőrzik. Február 12. és 16. között a vármegye virág- és ajándékárusainak nyugta- és számlaadását és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a használtgépjármű-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét. Február 5. és 14. között az ajándék-, ékszer-, édesség- és virágárusokat is ellenőrzik. 

Kicsit tágabb értelemben vizsgálódnak majd a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február hónapban: azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés.

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 5. és 9. között a számítástechnikai és mobiltelefon-üzleteket ellenőrzik.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága február 5. és 9. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 6. héten pékséget, sütödéket, vendéglátóhelyeket, építkezéseket és kezelőszemélyzet nélküli automatákat ellenőriz. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében ma még ellenőrizhetnek az ételkiszállítóknál, ezen felül továbbra is ellenőrzik a vendéglátóhelyeken a jövedéki szabályok betartását, az automaták üzemeltetését, valamint az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

Tolna vármegyében az ellenőrök február 5. és 16. között a virág-, ajándék- és édességüzleteket ellenőrzik. Az ellenőrzések várható helyszínei

Zala vármegyében egészen május elsejéig folyamatosan vizsgálják azokat az adózókat, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés.

Rovatok