Index Vakbarát Hírportál

Mától regisztrálhatnak a köznevelési intézmények egy nagyon fontos programra

2024. február 5., hétfő 19:33

Indul az Iskolában az Erdő Program február 5-én, amelyre köznevelési intézmények pályázhatnak a 6–14 éves diákok számára erdei iskolai tematikus foglalkozások lebonyolítására. Hétfőtől regisztrálhatnak a hazai köznevelési intézmények a programra

A programot az Agrárminisztérium (AM) támogatja, célja pedig a fenntarthatósági szemlélet terjesztése, és hogy minél több gyermek és fiatal számára váljanak hozzáférhetővé a környezeti nevelési és szemléletformáló események. Közelebb kerülhetnek a gyerekek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, valamint betekintést nyerhetnek az erdőket kezelő szakemberek munkájába is. A programban az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai 20-30 fős csoportoknak, osztályoknak tartanak tematikus foglalkozásokat, játékosan segítik az iskolában zajló környezeti nevelést és ismeretszerzést – közölte az MTI.

A program több mint tízezer általános iskolás gyereknek nyújthat lehetőséget arra, hogy erdőpedagógiai foglalkozáson vegyenek részt.

Az ingyenes foglalkozásokat hazai köznevelési intézmények igényelhetik a 6–14 éves korosztály számára. A részvételhez a www.iskolabanazerdo.hu weboldalon kell regisztrálni, amelyre február 5–18. között, valamint a keret kimerüléséig van lehetőség. A programot az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja, ahol beérkezési sorrendben ellenőrzik a jelentkezéseket, és a sikeres igénylőket e-mailben értesítik.

Magyarországon a Pilisi Parkerdő területén negyven évvel ezelőtt alapították az első erdei iskolát. Azóta csaknem negyven minősített erdészeti erdei iskolát működtetnek az állami és magán erdészeti társaságok, amelyek évente százezer gyermeket fogadnak programjaikon.

Rovatok