Index Vakbarát Hírportál

Jogsértések miatt panaszt tettek a magyarok által kedvelt webáruház ellen

2024. február 12., hétfő 09:49

A Temu webshop olyan sebességgel tör előre az online áruházak között, hogy a lekörözhetetlen árakkal operáló cég felemelkedését tehetetlenül néző versenytársak védelmében az Ecommerce Hungary a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordult segítségért.

A Temu csupán néhány hónapja jelent meg a hazai piacon, és ennyi idő alatt az agresszív hirdetési politikával kombinált árversenynek köszönhetően a hazai e-kereskedelmi piac egyik domináns szereplőjévé vált.

Mint megírtuk, az oldal nem más, mint egy online piactér, amit a kínai PDD Holdings e-kereskedelmi vállalat üzemeltet. A brand mögött álló platformon erősen leértékelt árukat kínálnak, amelyeket többnyire a Távol-Keletről közvetlenül szállítanak a fogyasztóknak.

Időközben a hwsw.hu írt arról, hogy a cég – az esetenként jelentős veszteséget eredményező árszabásaival és minden eddiginél agresszívabb hirdetéseivel – erősen rálépett a konkurencia tyúkszemére. Az egyik legnagyobb e-kereskedői szövetség, az Ecommerce Hungary bejelentette,

hogy versenyhivatali beadványt készít a Temu – vélt vagy valós – jogszegéseiről a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) számára.

A HWSW idézi Ormós Zoltánt, az Ormós Ügyvédi Iroda alapítóját és a szövetség alelnökét, aki szerint ugyanis rengeteg a jogsértés. Konkrétumokat egyenlőre nem említett; azok elmondása szerint a beadványban részletesen le lesznek írva.

A Gazdasági Versenyhivatal a portállal azt is közölte, eddig csak egyetlen fogyasztói panasz érkezett hozzájuk a Temuval kapcsolatban, de az sem tartozott valójában a hatáskörükbe.

Rovatok