Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor aláírta, távoznia kell Lázár János emberének

2024. február 15., csütörtök 09:04

Orbán Viktor miniszterelnök két helyettes államtitkárt is azonnali hatállyal felmentett, derült ki a szerdán megjelent Magyar Közlönyből.

A legfrissebb Magyar Közlönyből kiderül, hogy két helyettes államtitkárt is azonnali hatállyal mentettek fel. A miniszterelnök, Orbán Viktor által jegyzett határozat értelmében Kovács Zita, a földügyekért felelős helyettes államtitkár egy másik fontos feladat ellátása miatt távozik a posztjáról. Emellett Zandler Katalin, az építésügyi minisztérium gazdasági ügyekkel foglalkozó helyettes államtitkára is távozni kényszerül.

Az építési és közlekedési miniszter javaslatára Zandler Katalint, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárát e tisztségéből – 2024. február 14-ei hatállyal – felmentem

– áll a miniszterelnöki határozatban. A döntés értelmében tehát a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumtól távozik egy helyettes államtitkár, amely a miniszter javaslatára történt.

Orbán Viktor: Munka van!

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel számolt be arról, hogy összeült a magyar kormány. Novák Katalin szombati lemondása után – amit aztán Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondása követett – viszonylag kevés reakció érkezett a kormány oldaláról.

Orbán Viktor múlt héten a bicskei pedofilügyben adott köztársasági elnöki kegyelemmel összefüggésben bejelentette, a kormány nevében alkotmánymódosítást kezdeményez. A miniszterelnök javaslata már elérhető a parlament honlapján.

„Magyarország Alaptörvényének tizenharmadik módosítása” – ezt a címet viseli a javaslat, amit Orbán Viktor a  bicskei pedofilügyben adott elnöki kegyelem után kirobbant vita miatt kezdeményezett.

A miniszterelnök szerda reggel a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy ismét összeült a magyar kormány (erre általában szerdánként kerül sor).

A kormány dolgozik. Munka van!

– üzente Orbán Viktor. A szerdai kormányülések után rendszerint Kormányinfót is szoktak tartani, és most sem lesz másként, pénteken 14:30-kor áll a nyilvánosság elé Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Korábban az Index rámutatott, hogy kormányátalakításra készülhet Orbán Viktor. Egy nagy mintás közvélemény-kutatásban több közéleti és gazdasági témát is érintenek. A kérdezőbiztosok arra is kíváncsiak voltak, hogy a megkérdezettek mit szólnának ahhoz, ha Varga Mihály jelenlegi pénzügyminiszter lenne a Magyar Nemzeti Bank következő elnöke.

(Borítókép: Orbán Viktor 2022. december 21-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok