Index Vakbarát Hírportál

Kivonul a Pepco az osztrák piacról

2024. február 21., szerda 17:27

A Pepco Group diszkont-kiskereskedelmi lánc hétfőn közölte, hogy kivonul az osztrák piacról, mert nem tudtak nyereségesek maradni. Ennek értelmében 73 üzletét zárja be Ausztriában.

„A Pepco a mai napon úgy döntött, hogy megszünteti tevékenységét Ausztriában, mivel nem látja biztosítottnak a várt hozamok elérését az országban” – áll egy szabályozói beadványban, amelyet a Reuters szerint a cég hétfő este tett közzé. 

A varsói tőzsdén jegyzett Pepco Group – amely egyben a Poundland és Dealz márkák tulajdonosa is – 2021 decemberében nyitotta meg első üzleteit Ausztriában, ahol jelenleg 73 bolt található. Globálisan a Pepcónak – egy december végi összegzés szerint – 4832 üzlete van Európa 21 országában, és havonta átlagosan 57 millió vásárlót szolgál ki.

A diszkontáruházlánc tavaly októberben közölte, hogy lassít az üzletnyitási programján annak érdekében, hogy nyereségesek tudjanak maradni. Azonban a 2023–24-es üzleti évben még így is legalább 400 új üzlet megnyitását tervezik. A vállalat szerint

az Ausztriából való kilépés javítani fogja a társaság 2024-re vonatkozó készpénztermelését és profitabilitását, hiszen így más piacokra összpontosíthat, ahol nagyobb hozamot tud elérni.

A cég közölte azt is, hogy a döntés nem befolyásolja a Pepco nyugat-európai növekedési stratégiáját, és üzleti tevékenységét. A vállalatnak Magyarországon 250 üzlete van. 

Rovatok