Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: A világgazdaság nem úgy néz ki, mint egy futballmeccs

2024. február 26., hétfő 15:38

A kormány készen áll a Dézsi Csaba András polgármester vezetése alatt az elmúlt években Győrrel kiépített sikeres együttműködés folytatására, hogy a város továbbra is a magyar gazdaság egyik legfőbb motorja maradhasson – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Győrben.

A tárcavezető a város polgármesterével közösen tartott sajtóértekezletén jó döntésnek nevezte, hogy a Fidesz Dézsi Csaba Andrást indítja helyben az önkormányzati választáson, ugyanis Győr fejlődése az elmúlt években egyedülálló pályát írt le, s mára kétségtelenül a hazai gazdaság egyik motorjává vált.

Az itt működő vállalatok kifejezetten fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság teljesítményének folyamatos növelésében és a gazdaság technológiai színvonalának folyamatos emelésében. Ráadásul Győrben létrejött egy olyan együttműködés a felsőoktatás és az ipar között, amely országos szinten is abszolút a követendő példák közé tartozik, ugyanis a gazdaság jövőbeli növekedésének egyik legmeghatározóbb eleme az, hogy a magyar felsőoktatás és a magyar ipar, a magyar gazdaság milyen szoros együttműködést tud kialakítani egymással

– fogalmazott. 

Kiemelte, hogy az elmúlt években negyven kilométer utat újítottak fel, az autóbuszok átlagos életkora a felére csökkent, létrejött ezer új parkolóhely, új mentőállomást és új bölcsődéket adtak át, valamint a Győri Szakképzési Centrumot is korszerűsítették.

A gazdaság egyik motorja Győr

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a jelenlegi bizonytalan globális helyzetben a stabilitás, az állandóság és a kiszámíthatóság jelenti a legnagyobb értéket. „És pontosan ezek azok a jelzők, amelyekkel Győr és a magyar kormány együttműködését az elmúlt években le lehetett írni” –jelentette ki.

A kormány készen áll ennek az együttműködésnek a folytatására, s ennek volt kézzelfogható jele az a döntés, amelynek értelmében tízmilliárd forintot biztosítottunk a Győri Ipari Park fejlesztéséhez azért, hogy a város további fejlődéséhez szükséges beruházásoknak legyen megfelelő helyszín

– mondta a miniszter, majd üdvözölte, hogy jelenleg a városban teljes a foglalkoztatás, s a gazdaság egyik motorja Győr, viszont figyelmeztetett, hogy

a világgazdaság nem úgy néz ki, mint egy futballmeccs, hogy lefújják, és akkor utána mindenki örül a győzelemnek, hanem itt folyamatosan küzdeni kell, vagyis újabb és újabb beruházásokra van szükség. Aki a beruházások ellen érvel, az a győri emberek munkahelyeit veszélyezteti. 

Mint megírtuk, alig pár hónappal az önkormányzati választások előtt már világosan látszik, hogy Győr az egyik legérdekesebb csatatér. Még nem tudni, hogy ki lesz a kormánypártok jelöltjének ellenzéki kihívója, és a képet tovább árnyalja, hogy Borkai Zsolt is megjelent a színen. Az alábbi cikkünkben arra kerestük a választ, hogy mit gondolnak erről a település lakói, és így egy még összetettebb kép rajzolódott ki.   

Rovatok