Index Vakbarát Hírportál

Visszavonul a 170 éves magyar sörgyár vezére

2024. március 14., csütörtök 14:40

Csaknem hét sikeres esztendő után visszavonul a Dreher Sörgyárak Zrt. vezérigazgatója, Békefi Gábor. Irányítása alatt gyökeresen megváltozott a vállalat termékportfóliója, jelentősen növekedett a hatékonyság és a kulcsfontosságú prémiumszegmensben elért piaci részesedés, illetve a munkáltatói elkötelezettség. Ezeknek a kiemelkedő eredményeknek köszönhetően a magyar sörgyártás eddigi legnagyobb, 100 milliárd forintos beruházása indulhatott el Kőbányán.

Békefi Gábort a 2017-es tulajdonosváltással egy időben nevezték ki a Dreher Sörgyárak élére. Korábban a The Coca-Cola Company regionális igazgatója volt, majd a Carlsberg Délkelet-Európáért felelős vezetőjeként dolgozott.

Már a kezdetekben a nagy múltú vállalat stratégiájának megreformálását tűzte ki célul: a Drehertől–Dreherig szemléletet bevezetve a prémiumtermékekre és az innovációra fókuszált.

Vezetése alatt a magyar cég az Asahi Group Holdings és az Asahi Europe & International egyik legnagyobb sikertörténetévé vált.

Megtiszteltetés volt, hogy közel 30 évnyi hazai és nemzetközi vezetői karrieremet az idén 170 éves Drehernél, a magyar ipartörténet egy kiemelkedő vállalatánál fejezhetem be. A Dreher dolgozói közösségével biztosítottuk, hogy az ország egyik leggazdagabb múltú vállalata a következő 30 évben is sikeres lehessen. Úgy érzem, hogy jó kezekben hagyom itt a gyárat

– mondta el a búcsúzó Békefi Gábor vezérigazgató.

Úgy megy, hogy még marad

Szeptember 1-től a magyar szakember az Asahi Europe & International központját támogatja jövő év tavaszáig. Békefi Gábor utódjáról a későbbiekben ad hírt a vállalat. 

Az 1854-ben alapított Dreher Sörgyárak több mint 440 millió korsó sörrel veszi ki a részét a magyarok sörfogyasztásából, miközben közvetve és közvetlenül olyan szektorokban biztosítja mintegy 8500 család megélhetését, mint a vendéglátás, a logisztika és a marketing. A beszállítók 86 százaléka hazai kis- és középvállalkozás, miközben a társaság évi 31,1 milliárd forinttal járul hozzá az államháztartáshoz. 2017 óta a Japán legnagyobb sörgyártójaként számon tartott Asahi leányvállalata.

Rovatok