Index Vakbarát Hírportál

Erősödni kezdett a forint a nemzeti ünnepen

2024. március 15., péntek 15:17

Valamelyest erősödött a magyar fizetőeszköz pénteken napközben az euróval és a dollárral szemben is.

A forintra rá is fért az erősödés, ugyanis az utóbbi hetekben jellemzően gyengült az értéke a külföldi valutákkal szemben, és olyan szintre ért, amelyet egy éve nem lehetett látni.

Sőt az elemzők többsége borúlátó: szerintük a fizetőeszköz hamarosan ismét átlépheti a 400-as lélektani határt az euróval szemben. (Ez kedden és szerdán egyébként már majdnem megtörtént, akkor fixen 399 környékén járt a forint, de csütörtökön erősödni kezdett.) 

Ha át is lépi végül a 400-as szintet, a pénteki fejlemények ezt egy időre még elodázhatják, ugyanis az euróval szemben a forint ma

a reggeli 396 közeli szintről visszaerősödött 393 környékére.

A TradingView adatai szerint délután fél 3 körül 392,94-es szintig ment az erősödés, bár utána visszaesés volt megfigyelhető. Egy euró 15.02-kor 393,59 forintba került.

A dollár vonatkozásában ugyanez volt megfigyelhető: reggel még közel 364 forintba került az amerikai fizetőeszköz, míg fél 3 után nem sokkal 360,90-ért is meg lehetett vásárolni egy rövid ideig. Cikkünk írásakor 361,46 forintba került egy dollár.

Nemrég írtunk arról, hogy a forint árfolyamának az utóbbi két évben látható változása a magyar tőzsdén jegyzett részvények, így az OTP vásárlását is befolyásolhatták. 

Rovatok