Index Vakbarát Hírportál

Drága mulatság lesz autóba ülni húsvétkor

2024. március 27., szerda 14:31

A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal lesz magasabb nagypéntektől. A dízelesek viszont jó híreket kaptak, nekik bruttó 3 forinttal kell kevesebbet fizetniük a gázolaj literenkénti áráért.

A holtankoljak.hu szerint március 29-én, nagypénteken a benzin ára ismét emelkedik. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal lesz magasabb, míg a gázolajért ugyanennyivel kell majd kevesebbet fizetni. Az áremelést a nagykereskedelmi árváltozások miatt érvényesítik.

A fent említett árváltozások után a következő átlagárakkal találkozhatnak az autósok a magyarországi kutakon:

Az üzemanyagárak már hétfőn is drágultak. Az áremelkedéseket a forint dollárral szembeni gyengülése is okozta. Emellett a Brent típusú olaj ára hordónként 87 dollár felett is járt a héten, köszönhetően az orosz–ukrán konfliktusban támadott orosz olajfinomítóknak. Bár mostanra már mérséklődött a hordónkénti ár, az olajkínálati problémák és váratlan helyzetek emelik a jegyzési árakat.

Amint azt korábban megírtuk, bár az üzemanyag-drágulás szinte minden szektorban áremelkedést eredményez, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerint összességében kihívást nem az infláció, hanem a növekedéssel kapcsolatban megfogalmazott célok okoznak.

Rovatok