Index Vakbarát Hírportál

Kerozinhiány miatt nem tudtak felszállni a gépek Ferihegyen

2024. március 29., péntek 21:51

Nem tudott felszállni pénteken az egyik Egyiptomba induló gép a budapesti reptéren, mert nem volt elég üzemanyag. A Budapest Airport közölte, hogy átmeneti készletezési problémáról van szó.

Péntek reggel nem tudott elindulni az egyik járat Budapestről az egyiptomi Hurghadába. Az RTL Híradónak az egyik utas azt mondta, hogy azért nem szállt fel a gép, mert tudomása szerint a Liszt Ferenc reptéren nem volt elég üzemanyag. 

Az indulási táblán láttuk, hogy a 6:15-ös indulás 7:45-re lett módosítva, mindenféle tájékoztatás nélkül. 7:45 óta itt állunk a kapunál, és a kijelzőn folyamatosan az látszódik, hogy késik a gép. Itt még kapott, ha jól tudom, 4 ezer liternyi kerozint és körülbelül 11 ezer liternyire lenne szükség arra, hogy Egyiptomba érjünk

– nyilatkozta az utas. 

A Ryanair egyik csütörtöki, Mallorcára tartó járata is egy órát várakozott a reptéren üzemanyag-hiány miatt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér legnagyobb üzemanyag-szállítója a Mol, ám Bakos Pirsoka, a cég szóvivője közölte, hogy a hiány nem az ő hibájuk. 

A repülőgépek üzemanyag-gyártása folyamatos, a Mol a szerződésében vállalt és előre egyeztetett teljes mennyiséget idejében leszállította a reptér üzemanyag-kiszolgáló cégeinek

– fogalmazott a szóvivő. 

A Budapest Airport Zrt. közlése szerint a hurghadai gép az Air BP repülőgépüzemanyag-kiszolgálónál jelentkező átmeneti készletezési probléma miatt nem tud felszállni, ám a cég folyamatosan dolgozik a probléma elhárításán.

Hozzátették: a reptérhez tartozó repülőtéri üzemanyag kiszolgáló kft.-t a készletezési probléma nem érinti, így a szerződött légitársaságok továbbra is kapnak üzemanyagot. 

Rovatok