Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter aláírta a megállapodást az újabb magyar–ukrán határátkelő megépítéséről

2024. április 10., szerda 11:28

Szijjártó Péter bejelentette egy újabb határátkelő megépítését Magyarország és Ukrajna között, az erről szóló megállapodást pedig már alá is írták.

Új határátkelőt húznak fel Nagyhódos és Nagypalád között, az erről szóló megállapodást a héten aláírták – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a közösségi oldalán, ahová egy képet is posztolt a helyszínről. 

Szijjártó Péter azt írta: a Nagyhódos és Nagypalád közötti új határátkelővel hatra emelkedik az átkelőpontok száma Ukrajna és Magyarország között.

A miniszter emlékeztetett: nincs egy hónapja, hogy Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével telefonon egyeztettek többek között arról a határforgalmi megállapodásról, amelynek keretében új határátkelőhely létesül Nagyhódos és Nagypalád között, valamint lehetővé teszik a kamionforgalmat Beregsuránynál.

A héten Olekszandr Kubrakov miniszterelnök-helyettes, ukrán közösség-, terület- és infrastruktúra-fejlesztésért felelős miniszter és Magyarország kijevi nagykövete aláírták az erről szóló megállapodást, így már véglegesen eldőlt: új határátkelő létesül Nagyhódos és Nagypalád között, ezzel pedig a jelenlegi öt átkelési pont rövidesen hatra növekszik országaink között

– írta Szijjártó Péter.

Az új határátkelési lehetőséggel csökken a sorban állás és felgyorsul a határátlépés Magyarország és Ukrajna között, ami komoly könnyebbséget jelent majd az emberek életében – tette hozzá a miniszter.

Rovatok