Index Vakbarát Hírportál

Varga Mihály: Az állampapírral az egész ország jól jár

2024. április 17., szerda 14:46

Népszerű az online értékpapírszámla-nyitás, négy hónap alatt 40 ezren nyitottak így számlát és 60 milliárd forintért vásároltak állampapírt – jelentette be szerdán Varga Mihály pénzügyminiszter.

A tárcavezető emlékeztetett, tavaly december óta mobilapplikáción vagy számítógépen keresztül mindössze néhány kattintással lehet számlát nyitni a Magyar Államkincstárban.

Az így nyitott értékpapírszámlák, Start-számlák és nyugdíj-előtakarékossági számlák száma mára meghaladta a 40 ezret, állampapír állománya megközelítette a 60 milliárd forintot.

Az állampapírral az egész ország jól jár: a családoknak biztonságos, magas hozamú és kamatadó-mentes befektetést nyújt, az államnak stabil és kiszámítható finanszírozást jelent.

Majd Varga Mihály úgy fogalmazott, „Magyarország szuverenitását erősíti, hogy 2010 óta a lakosság részarányát az adósságfinanszírozásban 3 százalékról 20 százalék fölé növeltük, a külföldiek kezében lévő államadósság arányát kétharmadról egyharmadra csökkentettük, a devizaadósság arányát 50 százalékról 30 százalék alá javítottuk” – összegezte az MTI. 

Rovatok