Index Vakbarát Hírportál

A GVH eljárást indított a City Taxival szemben

2024. április 23., kedd 11:33

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel (City Taxi) szemben, a gyanúja szerint a vállalkozás megtéveszti a fogyasztókat kereskedelmi kommunikációjával.

A GVH közlése szerint a City Taxi 2024. január 10-től olyan állításokkal népszerűsíti a vállalkozását, amelyek „a magyar” jelző többlettartalom nélküli használatával valószínűsíthetően megtévesztik a fogyasztókat.

Továbbá valószínűsíthetően azt a benyomást keltik a fogyasztókban, hogy a vállalkozás által alkalmazott „árgarancia” egyedülálló, és azt önkéntes alapon nyújtja, holott azt jogszabályi előírás alapján kell biztosítania.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítását indokolja, hogy ezeket többek között országos rádióadón is hirdette – emelték ki a közleményben. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette.

Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható – hangsúlyozta a GVH közleményében.

Rovatok