Index Vakbarát Hírportál

Május 28-án nyit a Primark budapesti üzlete

2024. április 24., szerda 13:22

Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap helyet, és május 28-án, kedden 10 órakor nyitja meg kapuit a vásárlók előtt. A nyitás mintegy 180 munkahelyet teremt Magyarországon.

Több mint 3100 négyzetméternyi területen, megfizethető áron kínálja majd a vásárlóknak a Primark egyszintes üzlete az Arena Mallban a legújabb divattrendeket. Termékkínálatában megtalálhatók női, férfi- és gyermekruhák, valamint lakberendezési cikkek, továbbá szépségápolási termékek és kiegészítők – tájékoztatott közleményben a Primark.

Mint írták, a Primark elkötelezett amellett, hogy fenntarthatóbb termékeket kínáljon, megengedhető áron. Ruháinak 55 százaléka már most is újrahasznosított vagy fenntarthatóbb forrásból származó anyagok felhasználásával készül, és arra törekednek, hogy 2030-ra ez az arány 100 százalékra emelkedjen.

A budapesti nyitás jelentős mérföldkő a Primark globális terjeszkedési terveiben: Magyarország a divatcég 17. piaca világszerte, és 6. piaca Közép-Kelet-Európában, amely jól mutatja, hogy a régió továbbra is kulcsfontosságú a márka üzlethálózatának fejlesztése szempontjából

– fogalmaz a közlemény.

Maciej Podwojski, a Primark közép-kelet-európai vezetője elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Primark híres és megfizethető árú divatját most először a magyarországi vásárlók számára is elhozhatjuk májusban. 2023 januárjában jelentettük be piacra lépési szándékunkat, és már alig várjuk, hogy hamarosan megnyissuk kapuinkat.”

Mint mondta, az Arena Mall Budapest egyik legnagyobb és legforgalmasabb bevásárlóközpontja: ez fantasztikus lehetőség nekik arra, hogy még több vásárlójuknak megmutathassák, milyen különleges vásárlási élményt nyújt a Primark.

Az Arena Mall egyik szóvivője hozzátette:

Az Arena Mall köztudottan mindig a divatorientált és trendérzékeny vásárlók igényeit szeme előtt tartva, a legszélesebb és legszínvonalasabb nemzetközi üzlet- és márkakínálatra törekszik. Bevásárlóközpontunk büszke rá, hogy a világszerte népszerű Primark is az Arena Mallt választotta legelső magyarországi áruházának helyszínéül. Sok sikert kívánunk a Primarknak a hazai piacra lépéshez az Arena Mallban!

Hozzátették, hogy 2024-ben már öt éve, hogy a Primark piacra lépett a közép-kelet-európai régióban, és 2019 júniusában megnyitotta első üzletét a szlovéniai Ljubljanában.

A divatlánc jelenleg öt piacon 12 üzletet működtet: Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A budapesti nyitás mellett a Primark folytatja ambiciózus terjeszkedési terveit a közép- és kelet-európai térségben: a következő egy évben a romániai Temesváron, a csehországi Prágában és a lengyelországi Bydgoszczban nyit üzleteket.

Rovatok