Index Vakbarát Hírportál

A hátán vitte az OTP a budapesti tőzsdét

2024. április 27., szombat 20:58

Átlag feletti volt a forgalom a budapesti tőzsdén pénteken: az OTP hatalmasat menetelt, egyedül a Magyar Telekom zárt mínuszban. A pénzintézet történelmi felvásárlásra készül.

A BUX index 1,38 százalékkal emelkedett a pénteki kereskedési napon a Budapesti Értéktőzsdén. Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint átlag feletti volt a forgalom a budapesti tőzsdén, az emelkedésnek pedig egyértelműen az OTP volt a húzóereje – írja az Economx.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Csányi Sándor elnök-vezérigazgató az OTP Bank pénteki éves közgyűlésén bejelentette, hogy a társaság kiemelkedően teljesít, és folytatja a terjeszkedést.

A bank csütörtökön vételi ajánlatot tett az egyik uniós országban, ami a bank történetének legnagyobb felvásárlása lehet. Ezen felül állami bankot vásárolhatnak és privatizálhatnak Ukrajnában. A pénzintézet az orosz érdekeltségét eladná, akár 50 százalékos diszkonttal is. Az elemző szerint a nemzetközi hangulat is kedvezően alakult pénteken.

A Mol 0,2 százalékkal – 6 forinttal – 3004 forintra, az OTP-részvények ára 2,79 százalékkal – 480 forinttal – 17 710 forintra, a Richter-papírok árfolyama 1,38 százalékkal – 125 forinttal – 9200 forintra emelkedett. A Magyar Telekom árfolyama azonban 0,44 százalékkal – 4 forinttal – 898 forintra csökkent.

A csütörtöki záróértékéhez viszonyítva a BUMIX 0,47 százalékos mínuszban zárt.

Rovatok