Index Vakbarát Hírportál

Tarol a pünkösdi hosszú hétvége, alig van már szállás

2024. május 14., kedd 13:19

Pünkösdkor csaknem annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szállás.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a Balaton térsége a legvonzóbb, a települések között Gyula, Siófok és Eger vezeti eddig a foglalási listát.

A teljes belföldi szálláskínálat mintegy 13 százaléka érhető még el 4 nappal a hosszú hétvége előtt – közölte a Szállás.hu. Az előfoglalási adatok azt mutatják, hogy a pünkösdi hosszú hétvége majdnem annyira népszerű, mint a húsvét volt. Ráadásul, mint azt közölték, mivel idén különösen magas a last minute foglalások aránya, még a kereslet további élénkülésére számítanak a következő napokban.

Toronymagasan a legtöbb vendégéjszakát Gyulára rögzítették, 33 százalékkal több vendégéjszakát töltenek el itt, mint a lista második helyezettjénél, Siófokon.

Észak-Magyarországon, apartmanokban, SZÉP-kártyával

A foglalásokból legnagyobb arányban a turisztikai régiók között Észak-Magyarország (20 százalék) és a Balaton (18 százalék) részesül, de a dél-alföldi régió sincs sokkal lemaradva. Észak-Magyarországon Eger és Miskolc a legkeresettebb úti cél. A Balatonnál Siófok után Balatonfüred és Hévíz a legvonzóbb.

A szállástípusonkénti megoszlás szerint az apartmanokat keresi a vendégek harmada. Vendégházat minden negyedik alkalommal, hotelt pedig a foglalások 23 százalékánál választottak. Panzióba a vendégek 14 százaléka foglalt.

A kínálat 13 százaléka foglalható még a pünkösdi hosszú hétvége előtt néhány nappal. A wellness-szálláshelyeknek 26 százaléka szabad még a Szállás.hu-n. A pünkösdi foglalások 77 százalékánál történt eddig online fizetés. A májusban előleget fizető, online fizetési opciót választó vendégek 29 százaléka használt SZÉP-kártyát.

Rovatok