Index Vakbarát Hírportál

Ennyibe kerül az üzemanyag május utolsó napjaiban

2024. május 29., szerda 13:57

A holtankoljak.hu közzétette a legfrissebb adatait a következő napok várható benzinárairól. Májusban már nem lesz változás.

A holtankoljak.hu arról számolt be, hogy május utolsó napján a hazai üzemanyagárak már várhatóan nem változnak, ugyanis a nagykereskedelmi árak változatlanságáról jött információ a piacról. Ezek alapján a hónapot az alábbi átlagárakkal zárjuk:

Mint beszámoltunk róla, utoljára szerdán következett be változás a benzinkutak áraiban. Ekkor lettek megfigyelhetők a fent említett átlagárak.

A benzin átlagára 6 forinttal csökkent az előző heti adathoz képest, míg a régiós átlag is mérséklődött, 7 forinttal. A szomszédos országokban a benzin átlagára 8 forinttal csökkent. A gázolaj magyarországi átlagára 7 forinttal csökkent egy hét alatt. A régiós átlagár és a szomszédos országokban megfigyelt átlagár ugyanolyan mértékben csökkent.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján Magyarországhoz képest a régió országai közül Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Szerbiában és Szlovákiában volt magasabb a benzin átlagára.  Lengyelország és Szlovénia esetében a 95-ös oktánszámú benzin átlagára kevesebb mint 5 százalékkal maradt el a magyar átlagártól. Bulgáriában továbbra is több mint 10 százalékkal alacsonyabb a benzin átlagára.

A KSH szerint a dízelolaj esetében Ausztria, Horvátország, Lengyelország és Szerbia heti átlagára meghaladta a magyar értéket, de Bulgáriában az átlagár több mint 10 százalékkal kisebb volt a magyar dízelüzemanyag átlagárához képest. A régió összes országában csökkent a dízel átlagára az előző héthez viszonyítva.

Rovatok