Index Vakbarát Hírportál

Garancsi Istvánék megvették a Körszállót

2024. május 31., péntek 15:33

A Market Asset Management Zrt – melynek tulajdonosa a Market Építő Zrt. és így Garancsi István – megvette a Körszállót. Az új tulajdonos a szálloda vonatkozásában is magas hozzáadott értékű beruházást tervez, melynek részletei jelenleg még kidolgozás alatt állnak.

A Danubius Hotels Zrt. megállapodást kötött a Market Asset Management Zrt.-vel a Hotel Budapest (közismert nevén Körszálló) eladásáról – írta a turizmus.com. A lap az akvizíciót úgy összegezte, hogy a Danubius Hotels szállodalánc a Hotel Budapest 15 hónapig tartó, pandémia alatti üzemszünete után, 2021 szeptemberétől bérbe adta a szállodát.

A bérbe vevő Hotel & More Szállodák azóta kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működteti a hotelt.

A szállodát a tulajdonosváltást követően a Hotel & More továbbra is üzemelteti.

A Danubius Hotels a bérbeadás óta a Körszállóban nem foglalkoztat munkatársakat, így a szállodalánc munkavállalóit az eladás nem érinti. „Fő fókuszunk az általunk működtetett szállodáink és szolgáltatásaink megújítása és magas színvonalú fejlesztése. A Hotel Budapest értékesítése is ezt a célunkat erősíti. Szállodáink korszerűsítésére a tavalyi évben 5 milliárd forintot, idei terveinkre ennek közel a kétszeresét fordítjuk” – mondta a Danubius Hotels vezérigazgatója a megállapodásról.

Az új tulajdonos Market Asset vezérigazgatója úgy fogalmazott: céljuk, hogy egyedülálló, prémium-ingatlanportfóliót hozzanak létre. „Vállalatunk célja olyan magas minőségű ingatlanok létrehozása, amelyek fenntartható értéknövekedést hoznak, és minden esetben hozzájárulnak az épített környezet színvonalának növeléséhez. A Körszálló épületének vonatkozásában is magas hozzáadott értékű beruházást tervezünk, melynek részletei még kidolgozás alatt állnak.”

Az ingatlanfejlesztéssel, ingatlanvagyon-kezeléssel és ingatlanportfólió-gazdálkodással foglalkozó Market Asset Management viszonylag új szereplő a piacon, ugyanakkor a tulajdonosa a Market Építő Zrt., amely Garancsi Istváné.

(Borítókép: A Szilágyi Erzsébet fasorban álló Hotel Budapest [Körszálló] épülete 2018. március 17-én. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok